Hoe schrijf je een bericht?

 

Wordpress-1

Zoals op de afbeelding hierboven te zien heb je in WordPress in het menu aan de linkerkant het kopje “Berichten”. Wanneer je daar met je muis overheen gaat, komt er een nieuw menuutje met de volgende opties

  • Alle berichten
  • Nieuwe bericht
  • Categorieën
  • Tags

Om een nieuw bericht aan je WordPress-website toe te voegen gebruik je de optie “Nieuw bericht”.

Je komt dan in een nieuwe omgeving, waarin je je bericht kunt opstellen. In onderstaande afbeelding heb ik wat nummers (in het rood) toegevoegd die ik daarna zal toelichten. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.wordpress-2goed

 

1. Titel van het bericht

De titel van het bericht in het voorbeeld hierboven is “Voorbeeld van een bericht”. Dit veld wordt dan ook gebruikt om de titel van je bericht te kiezen.

2. Inhoud van het bericht

In het veld waar een rode “2” is toegevoegd schrijf je je artikel of bericht. Het werkt ongeveer zoals je bijvoorbeeld met Word zou werken. De balk boven het veld waar je je bericht schrijft is dan ook bedoeld voor opmaak-instellingen zoals cursieve letters. 

3. Permalink

Bij de “3” staat er “Permalink” en dan de URL van je website, met daarachter de locatie van je bericht 

Ik heb in dit voorbeeld als titel van het bericht “Voorbeeld van een bericht” gebruikt. De permalink wordt daardoor:

http://www.completewebsite.nl/hoeschrijfjeeenbericht.

4. Publiceren

Onder de “5” in de afbeelding staat het menu “Publiceren”. In dit menu kun je je bericht terwijl je het aan het schrijven bent opslaan als concept, publiceren, inplannen, verwijderen, of een voorbeeld bekijken.

Opslaan als concept
WordPress zal je bericht terwijl je het schrijft vaak automatisch opslaan, maar wil je het even zeker weten klik je op “Opslaan als concept”. Je bericht is op dat moment alleen nog zichtbaar voor jou.

Voorbeeld
Wanneer je op “Voorbeeld” klikt dan opent WordPress een nieuw venster waarin je kunt zien hoe het bericht er op je website uit zou zien (voor bezoekers). Dit is handig; je kunt even controleren of alles goed staat, er geen witregels ontbreken of andere zaken die je zelf belangrijk vindt op je website.

Inplannen
Je kunt je bericht inplannen door achter “Onmiddelijk publiceren” op “bewerken” te klikken. Je kunt zo op de minuut nauwkeurig aangeven wanneer WordPress je bericht “live” moet zetten. Veel bloggers plannen bijvoorbeeld alvast tien berichten in als ze op vakantie gaan, zodat er wel steeds nieuwe content wordt toegevoegd.

 

5. Media toevoegen

Via de knop “Media toevoegen” kun je afbeeldingen aan je pagina toevoegen. Wanneer je er op klikt opent zich een “pop-up” waar je een afbeelding kunt selecteren of uploaden vanaf je computer. Vervolgens kies je de uitlijning van de afbeelding en het formaat van de afbeelding.