App ontwikkeling

Het ontwikkelen van een App om bedrijfsprocessen te automatiseren is niet meer alleen weggelegd voor grote bedrijven. Juist kleinere bedrijven en ZZP’ers hebben er een groot voordeel bij om het bedrijfsproces sneller en makkelijker te laten verlopen. Er zijn twee soorten apps:

Native apps

Dit zijn apps die u kunt installeren via de app of play-store. De ontwikkelkosten voor dergelijke native apps zijn fors. De complexiteit zorgt voor een lange ontwikkeltijd en ook het testen neemt veel tijd in beslag. Bovendien moeten apps voor Android en Apple toestellen apart ontwikkelt worden. Dit resulteert in min of meer dubbele ontwikkelkosten. Bovendien moeten deze apps voldoen aan tal van eisen voordat ze in de play- of appstore opgenomen mogen worden. Deze apps kunnen alle functies van de smartphone gebruiken. Bijvoorbeeld de camera, GPS, gegevens zoals het adressenbestand, agenda’s etc. Native apps worden dan ook door de wat grotere bedrijven gebruikt die zich wat grotere ontwikkelteams kunnen veroorloven. Dit type app heeft dan ook de voorkeur voor de wat ingewikkeldere toepassingen zoals navigatie- en communicatiesoftware, spelletjes, video en audio toepassingen en dergelijke. Toepassingen die mij het midden en kleinbedrijf minder vaak voorkomen. Deze apps kunnen ook functioneren als er geen verbinding is met internet.

Webapps

Een webapp heet officieel een Progressive Web App (PWA). De gangbare naam is echter webapp. Dit is eigenlijk een website met het uiterlijk van een telefoon app. Aan de buitenkant is dit overigens niet te zien. Een webapp heeft gewoon een icon op uw telefoon en ziet er niet anders uit dan een native webapp.

Het grote voordeel is dat er slechts een keer ontwikkelt hoeft te worden voor zowel Android, Apple als Windows. Bovendien is de ontwikkeling veel minder complex en kan daardoor snel resultaat behaald worden. Wel heeft een webapp altijd een verbinding nodig met internet. Maar dat is vandaag de dag geen enkel probleem meer in Nederland. Ook webapps kunnen gebruik maken van sensoren zoals de GPS, hardware functies zoals camera’s, etc. De verschillen in mogelijkheden met een native app zijn dan ook niet meer zo heel groot.

Een voorbeeld

Dick Tevreede van “Complete Loodgieter” is een kleine zelfstandige die vaak onderweg is naar zijn klanten. Het is niet altijd mogelijk de telefoon aan te nemen om nieuwe afspraken in te plannen, dus Dick moet de klanten terugbellen. Vandaag heeft Dick een drukke dag gehad. Bij de eerste klant heeft hij een paar meter PVC buis, een paar bochten en een T-stuk gebruikt. Bij de volgende klant is het een nieuwe radiatorknop en bij zijn laatste klus van vandaag moet hij een ventilatiekanaal en een rooster plaatsen.
Na zijn werkdag gaat Dick naar zijn magazijn om alles te inventariseren en een bestelling te plaatsen bij zijn leverancier. Hierna gaat hij thuis de facturen maken voor de werkzaamheden die hij vandaag heeft uitgevoerd.

Al met al kost het Dick elke dag behoorlijk wat tijd om alle andere dingen naast de klussen te regelen. "Kan dit niet makkelijker denkt Dick?"

En het antwoord is: “Ja, dat kan zeker!”

Want Dick kan een PWA laten ontwikkelen en bouwen om de bedrijfsprocessen te automatiseren en dat allemaal gewoon met zijn smartphone of tablet.

  • Klanten kunnen inloggen en zelf een afspraak plannen;
  • Na een klus kan Dick via het systeem direct een factuur als PDF sturen naar de klant;
  • Aan het eind van de dag kan Dick naar voorraadbeheer in de app en met één klik op de knop kan hij zijn bestellingen doorgeven aan zijn leveranciers.

Dit is maar een klein scala aan mogelijkheden om het voor Dick makkelijker te maken. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en functionaliteiten om een PWA te laten ontwikkelen die 100% geschikt is voor zijn bedrijf.

Uw eigen progressive web applicatie laten maken Bij Complete Website

Wilt u een webapplicatie laten maken dan kunt u via het formulier een afspraak maken voor een intake gesprek. Deze kan plaatsvinden op ons kantoor of bij u op locatie.

Tijdens het gesprek worden uw wensen besproken. Ook vinden we het belangrijk onze klanten zo goed mogelijk te informeren over de technische mogelijkheden. Op deze manier kunnen we een webapplicatie bouwen die optimaal werkt en functioneel is voor uw bedrijf. Aan de hand van de intake kunnen we een offerte maken. Als u akkoord gaat gaan we gelijk voor u aan de slag!

  • We denken met u mee om uw doelen te behalen.
  • Expertise
  • Eerlijke communicatie zodat u altijd weet waar aan toe bent.
  • U kunt uw webapplicatie in één keer betalen. De app is dan uw eigendom. Het is ook mogelijk om per maand te betalen via SaaS.

Ik wil graag meer informatie