Hoe stel ik mijn e-mail in?

Het instellen van uw e-mail programma kan lastiger zijn dan het lijkt. Wij hebben van de meest gebruikte email programma's een handleiding gemaakt. Deze vind u hier.

Staat uw programma er niet tussen dan kunt u gewoon contact met ons opnemen, dan lossen we het samen op.

Hoe log ik in op webmail?

Soms is het handig om in te loggen op webmail om een mail te lezen of te beantwoorden.

1. Open je webbrowser en benader de URL

Iedere webmail omgeving is de benaderen via de volgende URL: webmail.domeinnaam.extensie. Vervolgens wordt je naar https://webmail.2is.nl/ doorgestuurd.

2. Log in met het volledige e-mailadres en wachtwoord

Je komt dan op het inlogscherm, hier vul je het volledige e-mailadres en wachtwoord in. Per domein kunt u diverse mailadressen hebben  u vult het mailadres met bijbehorende wachtwoord in.

U bent nu ingelogd op uw webmail.

Ervaart u problemen of komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een doorstuurpakket en een domeinalias?

Ondanks dat domein-aliassen en doorstuurpakketten veel op elkaar lijken, is er een belangrijk verschil.

Domein-alias
Met een domein-alias kan u een onbeperkt aantal extra domeinnamen toevoegen aan uw hostingpakket. Op deze manier verwijst u extra domeinnamen naar uw hoofd-website en is uw website via meerdere domeinnamen te bereiken.

Als je een domein-alias toevoegt, krijgt iedereen onder het hoofddomein ook een e-mailadres onder de domein-alias. Wanneer u bijvoorbeeld de domeinnaam alias.nl toevoegt als domein-alias aan de hoofddomeinnaam website.nl, dan krijgt jan@website.nl ook een e-mailadres (alias) op jan@alias.nl. Dit geldt automatisch voor alle e-mailadressen. E-mail die wordt verzonden naar een alias, wordt bezorgd in dezelfde postvak IN.

Een domein-alias is ideaal als u meerdere domeinnamen naar dezelfde website wilt laten verwijzen en e-mail wilt ontvangen. Zo kan je bijvoorbeeld de .nl – en .eu-variant van een domeinnaam als alias toevoegen aan uw hostingpakket.


Doorstuur pakket
Met een doorstuur pakket kan u makkelijk een domeinnaam doorverwijzen naar een andere website. Het grote voordeel hiervan is dat u dus geen additionele code hoeft te schrijven voor een doorverwijzing. Het nadeel is dat u geen e-mail kunt afvangen

Daarnaast kan u met een doorstuurpakket makkelijk doorverwijzen naar een website die elders wordt gehost. Dus hebt u één of meerdere domeinnamen geregistreerd waar u nog niets mee doet, dan kan je deze dus gemakkelijk doorzetten naar uw Facebook of LinkedIn pagina. Voor beide geldt dat de domeinnaam via ons is geregistreerd.

Voor een domeinalias moet ook het hostingpakket waar het domeinalias onder komt te hangen bij ons geregistreerd staan.

Kan ik meerdere domeinnamen bij jullie registreren?

Ja, dat is geen probleem.

Word ik de eigenaar van mijn domeinnaam?

Een domeinnaam wordt altijd op een naam geregistreerd. Dit kan van het bedrijf zijn, maar ook van een particulier. Omdat een domeinnaam geregistreerd wordt spreken we niet over "eigenaar" maar over domeinhouder. Met de registratie van een domein verkrijgt u het gebruikersrecht van het domein.
Het zijn van domeinhouder brengt ook verplichtingen met zich mee. De domeinhouder is bijvoorbeeld aansprakelijk voor elke inbreuk op rechten die voortvloeien uit het gebruik van het domein. Ook moet de houder van het domein een adres opgeven. Een postbusadres is niet toegestaan.

Wat is webhosting?
Webhosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.
Kan ik ook alleen een hostingpakket afnemen?

Soms heeft u alleen een goede en betrouwbare hostingprovider nodig. Bij ons is dat geen probleem. Wij bieden standaard twee hele sterke hostingpakketten aan. Mocht u een uitgebreider pakket nodig hebben dan kunnen we een pakket op maat voor u samenstellen.

Kan ik alleen een website afnemen?

Wij bieden webdesign voor zeer scherpe prijzen aan als u bij ons ook het hostingpakket afneemt. Wij bouwen geen websites voor domeinen die bij andere providers ondergebracht zijn.
Heeft u uw domein al bij een andere provider ondergebracht, dan kunnen wij deze voor uw verhuizen met een verhuistoken of authorisatie code.

Met welk programma bouwen jullie de website?
Wij bouwen alle webites in WordPress. Het grote voordeel van WordPress is de gebruiksvriendelijke  CMS, waardoor u zelf ook uw website up-to-date kunt houden. Ook kunnen er in WordPress zeer flexibele websites worden gemaakt. WordPress is een opensource platform, dit wil zeggen dat iedereen die code kan schrijven, plugins kan maken voor WordPress. Hierdoor kunnen  wij als websitebouwer vaak de website bouwen die u voor ogen heeft.
Ik heb nog geen huisstijl, is dat een probleem?
Complete Website kan ook uw huisstijl ontwerpen. Wij nemen graag de tijd om uw wensen persoonlijk te bespreken.
Wat is een onderhoudspakket?
Wij bieden een onderhoudspakket aan voor als u geen tijd heeft om zelf uw website bij te houden of u vindt het lastig om zelf te doen Voor een vast bedrag per jaar voeren wij alle inhoudelijke aanpassingen door op uw website met een maximum van 1 uur per aanvraag. Zijn wij langer dan een uur bezig met de aanpassing dan brengen wij, vooraf aan u vermelde, kosten in rekening. Zonder onderhoudspakket hanteren wij een uurtarief van € 60,00 per uur.
Kunnen jullie een website onderhouden die door iemand anders is gemaakt?

Wij doen alleen onderhoud aan voor websites die bij ons gehost worden. Heeft u een website die door iemand anders is gemaakt, maar ontvangt u daarvoor geen ondersteuning, dan kunnen wij u helpen met de verhuizing van de website naar onze servers.

Onze ervaring leert dat het vaak raadzamer is om een hele nieuwe website door ons te laten maken. Op deze manier kunnen wij u de beste service bieden.

Werkt een WebApp ook zonder internet?

Nee.

Wat is Saas?

Software as a service, vaak afgekort als SaaS, ook weleens software on demand genoemd, is software die als een online dienst wordt aangeboden. U hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit een contract per maand af voor de afgesproken diensten. Mocht u diensten willen toevoegen of aanpassen dan zal het maandbedrag ook aangepast worden.

Is een WebApp een vervanging voor een website?

Een WebApp kan een vervanging zijn voor een website, maar meestal is het doel van een WebApp anders dan dat van een website. Waar u met een website vaak veel mensen wil bereiken en informeren, zoekt u met een WebApp op een, door u vooraf bepaalde manier, interactie met een specifieke groep mensen. Ook kan een WebApp een onderdeel zijn van een website. Bijvoorbeeld als een portal waarbij u uw eigen gegevens kunt inzien. Een website en een WebApp kunnen heel erg goed naast elkaar draaien. Op deze manier heeft u ook het grootste bereik.